Organik Propolis Damla

12/09/2021
Yörükçayır Balı
Organik Propolis Damla

Organik Propolis Damla nasıl üretilir

Propolis kıymetli bir üründür.

Arının propolise verdiği değeri ve gösterdiği özeni, arıcının da hasattan müşteriye ulaştırıncaya kadar propolise değer vermesi ve özen göstermesi gerekir.

Arıcılar arasında preboli ya da arı zamkı olarak da bilinen propolis, arıların kovan içinde yer alan peteklerin sterilizasyonunu sağlamak, dışarıdan gelen böcek, mantar, bakterilere karşı kovanı korumak, bal peteklerini onarmak ve güçlendirmek için kullandığı bir üründür. Arılar, propolisi üretmek için başta iğne yapraklı ağaçlar olmak üzere pek çok bitkinin gövde, yaprak, tomurcuk ve nektarlarından elde ettiği maddeleri, kendi salgılarıyla biyokimyasal değişime uğratırlar. Propolis, antibakteriyel özelliği sayesinde kovanın hijyenini sağlamak ve reçinem si özelliğiyle de kovanın savunmasını güçlendirmek için de kullanılır.

Polifloralı bal ne demek

26/08/2021
Yörükçayır Balı
Polifloralı bal nedir

Organik Polifloralı Bal

Polifloralı bal ne demek?, Polifloralı bal nedir? Tüketicilerin en çok merak ettiği bal çeşitlerin den bir olan polifloralı bal

Polifloralı bal, arıların farklı çiçeklerden topladıkları nektarlar ile yaptıkları bir çiçek balı türüdür. Türkiye?nin Yüksek kesimlerinde bulunan ballı bitki örtüsü zenginliği polifloralı balların kalitesini artırmakta ve içerğindeki çiçek poliflorasını zenginleştirmektedir.

Polifloralı kelimesi, “çok bitkili” anlamında kullanılmaktadır. “Poli” kelimesi Latince “çok” anlamındadır, “flora” kelimesi ise yine Latince bitki anlamında kullanılmaktadır. Farklı çiçek çeşitlerinin nektarlarından elde edilen ballara polifloralı bal denilmektedir. Monofloral bal

Dünyanın En İyi Balı

19/08/2021
Yörükçayır Balı
Dünya'nın En İyi En Kaliteli Balı

Dünyanın En Kaliteli Bal Markası Yörükçayır

2021 Yılı London Honey Awards Uluslar arası bal yarışmasında Yörükçayır Markası adı Altında Mersin Toros Dağları Eğriçayır yaylasında üretimini yaptığımız Organik Polifloralı bal Dünyanın En kaliteli balı Düşük Rakımda ürettiğimiz Şahbaz Çay Organik Çiçek Balımız Dünyanın en iyi 2nci balı seçilerek En kaliteli ballar ödüllerine layık görülmüştür.

Türkiye'de Kaliteli Bal üretmenin Gururunu yaşayan Şahbaz Çay ve Murat Çay Daha öncede Bir çok ödülle ödüllendirilen Ballarımızı Bundan Sonra Yörükçayır Markası adı altında ambalajlayarak ve paketleyerek Bal tüketicilerimize sunmayı Kaliteli bal tüketmelerini sağlamayı hedeflemektedir.

Şahbaz Çay Her zaman şunu Söylerek Gelecek nesillerine de kaliteli bal üretmenin önemini anlatmıştır

Yemeyeceğim balı üretmedim Üretimini yapmadığım balı ise satmadım Atalarımın Bana öğrettiğini bende çocuklarıma ve torunlarıma öğreterek gelecek nesillerime de kaiteli bal üretmenin önemini öğretmeye çalıştım.

Yörükçayır Markası balları neden bu kadar kaliteli

Şahbaz Çay Yörükçayır Kimdir

11/11/2020
Yörükçayır Balı
Şaybaz Çay Yörükçayır Balları

Şahbaz Çay ve Ailesinin,

Nesillerdir sürdürdüğü bir gelenek arıcılık.

Çay Ailesi olarak kuşaklar boyu arıcılık yaparak geçimimizi sağladık. 1950’lerde dedelerimiz yazın Eğriçayır Yaylası'na kışın Kızkalesi Sahili'ne kovanlarını develerle taşıdılar. Kütük kovanlarda ürettikleri petek balı dağarçık denilen ve keçi derilerinden elde üretilen keselerde saklayarak pazarlara ulaştırdılar.

Yörükçayır Balının hikayesi, yörük kültürü ile Mersin Toroslarında yaşayan Çay ailesinin 1700 yıllarda arıcılığa başlaması ile başlar. Kuşaklar boyu arıcılık yapan Çay ailesi 1950 li yıllara kadar dayanmaktadır.

Şahbaz Çay ve Murat Çay 315 yıllık gelen gelenekle dededen toruna öğretilen arıcılık geleneklerini sürdüren Baba ve Oğul, Şahbaz çay çocukluğundan beri Arılarlarla yatıp arılarla kalkarak arıcılığın temel ilkelerini öğrenmiştir ve dedelerinden öğrendiklerini çocuklarına da aşılayarak yörük kültürünü Toros dağları Eğriçayır yaylalarında yaptıkları arıcılık kültürüyle harmanlayarak ürettikleri balları yıllardır severek üretmişlerdir. Şahbaz Çay her zaman şunu söylemiştir "Yemeyeceğim balı üretmem üretmediğim balı ise satmam" Murat Çay da çocukluğundan beri Babası ile Toros Yaylalarında Arıcığın temel üretim ilkelerini öğrenerek enfes balların üretimini sizlere ulaştırabilmek için Yörük kültürünü birleştirerek Yörükçayır markası adı altında Aşk ile ürettikleri Baba ve oğul un bu güzel ballarını siz bal severlere ulaştırmayı hedeflemektedir.


Bağışıklık Sistemini Destekleyici Ürünler

07/11/2014
Yörükçayır Balı
Bağışıklık Sistemini Destekleyici Ürünler

Sağlıklı yaşamın gizli sırları

Sağlıklı yaşamın küçük ama çok etkili püf noktaları var. Uzun ve sağlıklı bir ömür için yapacağınız bu basit değişiklikler sayesinde yaşam kalitenizi yükseltebilir, bedeninizin ve zihninizin maksimum kapasitede çalışmasını sağlayabilirsiniz

Dengeli beslenin

Güne sağlam bir kahvaltı ile başlamak sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlardan biridir. Güzel Bir Kahvaltıda Sofralarınızda olmazsa olmazlardan Biri de iyi Kaliteli bir bal olmasıdır.Balın kimyasal bileşimi coğrafi ve botanik çeşitliliğine göre değişiklik göstermekle birlikte temel

olarak yaklaşık; %82 karbonhidrat, %17 su, %0.7 mineral madde, %0.3 protein ve vitamin, organik asit, fenolik bileşikler ve serbest aminoasit gibi makro ve mikro bileşenlerden oluşmaktadır. Bu bileşenler sayesinde bal antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahip olup, hem sindirim sistemine faydaları olduğubir çok akademik araştırmalarda ve tezlerde yazılmştır. Dengeli beslenirken öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken şey mevsim sebze ve meyvelerini tüketmektir. Mevsiminde yetiştirilen meyve ve sebzeler daha sağlıklı olur, özel ortam ve destek gerektirmez. Günde 3 ana öğün, 3 de ara öğün yapmak gerekir. Bol su içilmeli, yağ oranı düşük, karbonhidrat ve protein oranı orantılı yiyecekler tercih edilmelidir.